Instalacija FIBARO sustava? Ništa lakše

Instalacija FIBARO sustava? Ništa lakše!

Najteži posao prilikom instalacije FIBARO pametne kuće je otvaranje kutija samih proizvoda.
Šalu na stranu, instalacija je veoma jednostavna i brza, a nije potrebno vršiti nikakve preinake u vašem domu. Pisati ćemo o instalaciji Motion senzora, Double switch-a, Flood senzora, Walli pametne utičnice i Wall plug-a, The heat controllera (termostat) i Door/Window senzora.

FIBARO Home center

HomeCenter 2 ili HC2 je poveznica između svih senzora koji će se ugraditi u vaš dom i bitna je za međusobnu komunikaciju. Ima mogućnost kreiranja scena – automatiziranih radnji koje će se dogoditi pod uvjetima koje vi odredite. Npr. ako želite da se upali svjetlo na terasi između 21:00 i 23:00h, imate mogućnost kreiranje scene ovakvog tipa. Mogućnosti su neograničene!

Nakon nekoliko minuta od spajanja u utičnicu, Home Centar 2 će biti spreman za rad. Na računalo instalirajte FIBARO Finder aplikaciju (podržava Windows i Apple). Aplikacija će pronaći Home Center 2 IP adresu. Pronađena IP adresa upisuje se u web preglednik/browser i spremni ste za korištenje sustava.

Home Center 2 u usporedbi s Home Center Lite napredniji je kontroler. Home Center 2 osim funkcija uključenih u Home Center Lite osigurava i dodatne korisne mogućnosti:

Kompatibilnost s Amazonom Alexa i Google Asistentom
LUA programiranje – LUA je programski (skriptni) jezik koji se obično koristi u kontrolerima kućne automatizacije kako bi korisnicima omogućio stvaranje složenijih upravljačkih scena nego što ih podržava uređivač scena kontrolera.
Virtualni uređaji temeljeni na LUA – za stvaranje virtualnih uređaja i programiranje svake tipke na LUA jeziku pojedinačno
VOIP komunikacija
Integracija SATEL alarmnog sustava
Neograničeni broj dodataka
Home Center 2 može raditi kao Master i savršeno udovoljava zahtjevima dizajniranim u tu svrhu.

Instalacija FIBARO Motion sensora

Instalacija Motion senzora – senzor kretanja, temperature, svjetlosti i vibracije…
Motion senzor ili senzor pokreta sa dizajnerskog aspekta gledanja izgleda moćno. Možete ga postaviti bilo gdje u svom domu – na stol, policu ili zid. Instalacija je jednostavna – ugradi se baterija, a zatim se u Home Center sistemu (kojeg ste prethodno pokrenuli putem računala) odabire sekcija “Devices” i “Add new devices”. Home center sada traži novi senzor kojeg će dodati u sustav, a u trenutku pretraživanja potrebno je na uređaju tri puta pritisnuti malu tipku (nalazi se pokraj baterije u unutrašnjosti). To je to, senzor je dodan u sustav. Veoma je moćan u kombinaciji s Double switch senzorom koji kontrolira rasvjetu i sa The heat controller termostatom, a primarna funkcija može biti i alarmiranje doma – u trenutku neovlaštenog pristupa odmah se pokreće alarmni sustav.

Senzor za vrata i prozore

FIBARO Door Window senzor postavlja se jednako kao i Motion senzor. Moćan senzor koji služi u sustavu alarmiranja – prilikom nasilnog otvaranja prozora ili vrata automatski pokreće alarm, a korisnik dobiva obavijest na mobitel.
Sustav je intelignetan – kada su otvoreni prozori, grijanje se gasi. Također posjeduje senzor za mjerenje temperature, a u kombinaciji sa Weather pluginom (instaliranim u Home Center 2) javlja da je potrebno zatvoriti prozore u slučaju kiše. Korisno, zar ne?

Zaštita od poplave

FIBARO senzor vlage i temperature.
U kontaktu s vodom, odmah obavještava korisnika. Ukoliko posjedujete elektroventil, automatski zatvara glavni dovod i na taj način osigurava dom od poplave.

Pametna kontrola grijanja

FIBARO The heat controller – moćna kontrola grijanja koja vraća uloženo (u zimskim danima)…
Posjeduje punjivu bateriju tako da nije potrebna ugradnja baterije. Montira se direktno na radijator, tako da je za instalaciju potrebno samo nekoliko minuta. Ovaj termosat moguće je upariti s Motion senzorom i na taj način dobiva se podatak o temperaturi u sobi. Instalacija se vrši na sljedeći način. U Home center sistemu postavlja se traženje novog senzora. Na The heat contorller-u drži se tipka dok krug ne zasvijetli zelenom bojom. Sada se tipka pusti, a zatim pritisne tri puta brzo. Heat controller je sada dodan u sustav.

Pametna rasvjeta

FIBARO Double switch- kontrolirajte rasvijetu, utičnice ili bilo koji uređaj na jednostavan način.
Prednost Double switch senzora je mogućnost korištenja glavnih sklopki za uključivanje/isključivanje rasvjete, a istovremeno mogućnost uključivanja/isključivanja rasvjete putem mobilne aplikacije. Da pojasnimo – na jeftinim rješenjima prekidač za rasvjetu treba biti uvijek uključen kako bi se rasvjeta mogla kontrolirati putem mobitela. Kod Double switcha to nije slučaj, pa je moguće naizmjenično koristiti i aplikaciju i prekidače. Double switch može kontrolirati do dva trošila putem FIBARO aplikacije.
Prava snaga vidljiva je u kombinaciji sa Motion senzorom – prilikom kretanja uključuje rasvjetu.

Walli serija prekidača i utičnica

Walli utičnice i prekidači – jedinstven dizajn postavlja interijer vašeg doma na viši nivo.
Izgled Walli serije nadahnut je biserom – njegovom bezvremenskom sofisticiranošću i lijepim oblikom koji će nadopuniti bilo koji izvrstan interijer. Užareni LED krug obasjat će svaki prostor noću. Korisno prilikom noćnog hodanja kada LED ringovi pojačavaju svoju svijetlost.

Shopping Cart
Scroll to Top