Isplati li se uložiti u pametnu kuću?

Isplati li se uložiti u automatizaciju doma?

Kada pomislite o sustavu pametnih kuća na pamet vam zasigurno padaju abnormalne cijene takvih rješenja. Na sreću, u današnje vrijeme to više nije tako, a mi ćemo se potruditi dokazati navedene tvrdnje. Ako govorimo o Z-Wave rješenjima, onda možete biti sigurni da je to najisplativije profesionalno rješenje za automatizaciju doma. Sustav funkcionira na “bežičnom” protokolu tako da nema potrebe za provedbom novih instalacija.

Centralna jedinica “Home center” dolazi u tri verzije: Lite, HomeCenter 2 i HomeCenter 3. Pomoću Home centre centralne jedinice stvarate nevjerojatne scene u vašem domu. Kao primjer, kada padne mrak uključuju se svjetla u dvorištu (pomoću “Switch” senzora) i zatvoraju garažna vrata (pomoću Roller shutter 3 senzora). Flood senzor javlja da li negdje propušta voda i automatski zatvara elektroventile. Sa pametnim “The heat controllerom” za upravljanje grijanjem uštedite i do 40%. Da, nevjerojatno je koliko možete uštedjeti sa pravilnim upravljanjem radijatora.

Uistinu, ovo je samo nekoliko automatiziranih scena koje smo naveli, a takve scene mogu se programirati u beskonačnost.
Z Wave sustav je veoma siguran i kvalitetan protokol iz više razloga. Nije potrebna internet konekcija da bi sustav funkcionirao jer uređaji komuniciraju međusobno. Ako je neki senzor udaljen previše od HomeCenter centralne jedinice, taj senzor će “komunicirati” preko drugih senzora. Veoma dobro, zar ne? Kada ostanete bez struje, sustav pamti posljednju namještenu postavku – npr. kada zaključate kuću, brava ostaje u stanju kakvom je bila prije nestanka struje.

Sustav možete početi koristiti sa osnovnim senzorima (npr. samo rasvjeta), a možete ga nadograđivati naknadno što je veoma velika prednost. Takvim načinom ulaganja zapravo štedite.

Početni start paket možete naručiti već za cijenu od 3500,00HRK a koji uključuje: Home center Lite, Flood senzor, Smoke senzor, Motion senzor i Walli plug. Sustav je moguće naknadno nadograđivati, a gdje nije potrebno stručno znanje. Gormat projekt uvijek stoji na raspolaganju ukoliko je potrebna podrška kod instalacije.

Shopping Cart
Scroll to Top