Što je Z-Wave i zašto je to najpopularniji sustav za pametne kuće?

Što je Z-Wave bežična komunikacija?

Z-Wave je komunikacijski protokol koji se uglavnom koristi za automatizaciju kuća. Protokol je pouzdan i stabilan, siguran te brz. Koristi se tzv. MESH mrežna tehnologija gdje svi uređaji međusobno “komuniciraju”. Prednost Z-Wave-a je što može pozicionirati bilo koji elektromotor (npr. elektromotor za rolete) u određenom položaju. Svaki Z-Wave uređaj mora zadovoljiti zahtjevna i složena ispitivanja proizvođača kako bi se zadovoljili uvjeti za dobivanje certifikata. Sustav je moguće koristiti na Apple i Android uređajima. Svakako preporučujemo Z-Wave protokol prilikom postavljanja pametne kuće. 

Z-Wave je međunarodni standard za bežičnu komunikaciju između različitih uređaja u domovima i uredima. Više od 600 dobavljača sa svih kontinenata svih veličina i svih segmenata u kućanstvu (grijanje, rasvjeta, softver, sigurnost, sigurnost, …) udružili su snage kako bi uspostavili komunikaciju na jezicima koja omogućava njihovu zajedničku upotrebu u jednoj instalaciji.

z-wave logo
Visoki standardi

Z-Wave prvi je bežični standard koji je specificirao sve aspekte komunikacije i prihvaćen je od različitih dobavljača. To i samo ovo stvarno omogućuje zajedničku upotrebu različitih proizvoda različitih dobavljača i sprječava vlasništvo vlastitog rješenja jednog dobavljača.

Z-Wave proizvodi pružaju mogućnosti pametne rasvjete, poboljšane sigurnosti i sigurnosti, grijanja i kontrole klime te na kraju, ali ne manje važno, uštedu energije po pristupačnoj cijeni uz sjajan i brzo rastući izbor proizvoda.

Želiš saznati više? Upiši svoj email...

Primaj novosti o našim rješenjima, novostima ili proizvodima. Ne brini, nismo dosadni. 

[mc4wp_form id="2898"]
Shopping Cart
Scroll to Top